06-02-10 - 06-02-11

Kick-Off 2006 - III.


V minulém díle jsme skončili předestřením očekávaného hřebu akce - gala večeři, čili to můžeme rozjet rovnou fotkami obleků a společenských šatů (a mějte na paměti, že od předcházející sněhové survival akce uplynuly sotva dvě hodiny ;))
Postupně jsme se všichni scházeli v prostorách restaurace, všichni vyfiknutí a vyfešákovaní, prostě radost pohledět na takový zástup pracovníků - a taky se tím pohledem René kochal... Od číšníků jsme každý dostali "welcome drink" čili šampus na uvítací korzování a vykládání po hloučcích, ale jakmile jsme se všichni sešli, tak už jsme se rozesazovali k jednotlivým stolům na předem přidělená místa, kde už na nás čekal talíř s prvním předkrmem. Zasedací pořádek vycházel z rozlosování družstev na předcházející survivalovou akci, takže se Silver Stars opět sešly večer u stolu - měla jsem štěstí i přímo na místo, protože jsem seděla mezi dvěma english-speaking (že by to bylo schválně, když jsem ze supportu) osobami Thomasem a Mattem, tak jsme celý večer vydatně konverzovali anglicky - o cestování, bydlení ve Švýcarsku, shonu na letištích, historií firmy, sportovním programu našich manažerů a podobně. Byli to šarmatní spolustolovníci, nenudili jsme se. O to zábavnější byl pohled na zbytek Čechů, kteřý nebyli sto ani ceknout a večer šťastně promlčeli. Jídlo bylo výtečné (dostaly mě taštičky z lístkového těsta s bramborovou kaší ochucenou bylinkami jako příloha), víno taky, ale picí obsluha byla velice mizerná - nealko nám nalili hned po usednutí, pak nám ještě otevřeli láhev vína, ale pak už číšníci dělali, že neexistují a ignorovali i přímé žádosti. Čili to nakonec dopadalo tak, že si lidi sháněli vzácné nealko sami potají ze stolků a největší výhrou bylo vlastnit otvírák (nejlíp ješte i s vývrtkou). Po čtyřech chodech (těsně před závěrečným dezertem) začal plánovaný hřeb večera - vyhlášení nejlepších pracovníků za uplynulý rok 2005. Jelikož je nás ve firmě čím dál víc, tak i toto vyhodnocení nejlepších a nejlépe pracujících je čím dál delší. A to se letos ještě navíc vyhlašovali i všchni certifikovaní (ti, co splnili podmínky certifikace některého z našich produktů), takže zbylo jen velmi málo lidí, co nedostali žádou "placku" (= zarámovaný certifikát na zeď), spíš bylo víc těch, co jich před sebou měli pěkný stoh. Takže po cca hodině a půl přerušovaného tleskání mohli naši nejvyšší (= team leadeři = skupina vedoucích jednotlivých oddělení) konečně sníst roztopený dezert a začala takzvaně volná zábava. Drobným problémem bylo, že pro číšníky jakoby naše večeře skončila uklizením posledního talíře po dezertu - najednou už nikdo nechodil, nikdo neotvíral lahve vína, nikdo nic nenosil. Lidi rychle pochopili, že si musí pití sehnat, za čas už byl problém v tom, že žádné nebylo. I servírovcí stolky zely prázdnotou - prostě jsme si vypili naše příděly. Doufali jsme tedy aspoň ve spásu v místním předraženém baru, ale nikdo se neobtěžoval ho pro nás otevřít. Tak si to představte - bylo kolem půlnoci, kolem 80 lidí má po firemní slavnostní večeři, jsou nažhavení konečně na nějakou pořádnou zábavu, a? A nic. Luxusní hotel nenabízí vůbec nic, nemáte šanci si dát míchaný koktejl ani pitomou matonku nebo presso. Proste nic. Tak zábava pomalu upadala, až usnula docela. Tedy pro nás, samozřejmě ne pro všchny - horda statečných se vydala do noční Tatranské Lomnice najít jakýkoliv otevřený podnik (a že se jim to povedlo).

ko61      ko62      ko63                 ko64                 ko65     

ko66      ko67      ko68      ko69      ko70     

Ráno opět královská snídaně a pak poslední bod z oficiálního programu - Reného prezentace o vizi, kam naše firma směřuje tento rok a co hodláme dosáhnout. Míříme samozřemě výš a dál, všříc spokojeným zákazníkům a dalším vydělaným milionům a miliardám (co jiného byste tako od podobné prezentace čekali, že ano :)). Pak už následovalo jen balení a poslední posezení ve foyer hotelu u poslední předražené koly a pressa (obojí a 45,- SK - opravdu lidová cena :D). Pak už jen zaplatit hotelovou útratu a nasednout na busík zpátky do Popradu. Rozloučíme se s majestátním Lomnickým štítem i s poničenými lesy od nedávné vichřice. Tatry jsou ale i tak krásné hory...

ko71      ko72                 ko73                 ko74      ko75     

V Popradu nás autobus vysadí na nádraží. Zažíváme pocit, který jsme doddatečně nazvali jako kulturní šok. Ze superluxusního hotelu jsme se najednou ocitli na zaplivaném popradském nádraží hemžícím se malými cikáňaty žebrajícími u kávových automatů a starých strýců okukujících jídlo v nádražním bufetu (pár našich statečných se tam vydalo, ale nakonec tam nikdo nejedl). Naštěstí jsme tam nepřebývali dlouho, ale byli jsme vcelku rádi, že můžeme usednout do přecpaného pátečního vlaku a uhánět k domovu. Cesta to byla dlouhá, na rozdíl od nočního spoje na Slovensko jsme teď jeli přes den, přece jen unavení a těšící se domů, čili se cesta pochopitelně poměrně vlekla. Navíc byl vlak opravdu plný, takže nás sedělo opravdu osm lidí po kupé, no, jak je pěkně vidět i z té fotky zavazadel, byli jsme tam přece jen poněkud nahusto. Ale večer jsme šťastně vystoupili v Pardubicích a ti šťastnější i úspěšně nasedli do přípoje na Hradec. Páteční večer v plném proudu, víkend před námi, inu, co víc si přát... :)

ko76      ko77                 ko78                 ko79      ko80     

Tak skončila naše firemní cesta na Slovensko, která by se - aspoň podle posledních neověřených zpráv - neměla opakovat. Příště snad vyrazíme někam blíž, kde bude za stejné peníze přece jen víc zábavy...;)

THE END


made by ©Puffin, 2006